Dimission 2020

Billede i galleri. Klik for at åbne

Rektor Niels Hjølund Pedersen på storskærm. Men han nåede også personligt forbi alle studenterne

Billede i galleri. Klik for at åbne
Billede i galleri. Klik for at åbne
Billede i galleri. Klik for at åbne
Billede i galleri. Klik for at åbne
Billede i galleri. Klik for at åbne

"Traditionen tro..." Sådan er det fristende at indlede en historie om årets dimission på NAG. Men den går simpelt hen ikke i år. Den var anderledes og dog samtidig også stærk genkendelig.

Der var rektortale og elevtale. Der blev uddelt legater til elever, der havde gjort sig særlig fortjent, og eksamensbeviser til alle. De pårørende var fysisk til stede med uhæmmet glæde og stolhed, og til sidst kørte de unge studenter afsted i en festlig udsmykket vogn med hornet i bund og bassen skruet op.

Men i stedet for 1200 mennesker samlet i den centrale Agora på én gang foregik årets dimission klassevis over tre omgange ikke mindre end fem forskellige steder på skolen med afstand, albue-hilsener. og masser af håndsprit. Talerne var video-indspillet på forhånd og blev afspillet på storskærm. En dimisision varede kun ca. 45 minutter og der var afgang i studentervognene på vidt forskellige tidspunkter. Læs mere om dagen længere nede.

Årets legater gik til Victor Mosgaard Stege for have været med til at sikre en social integration blandt sine medstuderende; Anne-Louise Ryhl for at have taget stort og særligt ansvar for et meget stort elevarbejde, både i og uden for skolens elevudvalg; Cecilia Høgenhaug for at tage stort ansvar uden at ville promovere sig selv, men altid gøre det i fælleskabets og sagens tjeneste, herunder som elevrådsformand; Andreas Østergaard for et meget stort fagligt overskud, der er kommet andre elever til gode, en flot deltagelse i fysikolympiaden og som elev-hjælp lektiecaféen og arbejde med elev-bladet Snaggen.

Undtagelsesvis blev der i år uddelt et "dobbeltlegat" til William Bentz Damholt og Magnus Münster-Svendsen, som sammen har beriget NAG med liv, kultur og glæde gennem deres egenskab af fremragende musikere og i deres ydmyge arbejde for fællesskabet.

Anne-Louise Ryhl modtog legat for årets højeste gennemsnit. Læs mere på Frederiksborg Amtsavis HER

Læs mere fra dagen og se flere billeder på Frederiksborg Amtsvis HER

Årets rektortale kan læses på Frederiksborg Amtsavis HER